dinsdag 4 mei 2010

Dag 25 Zamora - Montamarta


Zamora was een mooie oude stad met een overzichtelijk centrum, een burcht, kerken en een prachtige herberg, drie verdiepingen met een lift te bereiken, je komt binnen na een lange klim op de bovenste etage en voor de kamers daal je weer af naar de ruime slaapvertrekken voor 6 tot 8 personen, een mooie keuken waar de koffie met koekjes al klaar staan en verschillende goed uitgeruste badkamers. De alberge wordt gerund door het Duitse genootschap en het verblijf is op basis van donativio (hoe krijgen zij het voor elkaar om op zulke prominente plaatsen zoals hier in Zamora en bij de Camino Frances in Pamplona een alberge te runnen). De alberge ging op 14.30 open en meteen was er een hele rij die in moesten schrijven, Spanjaarden en Italianen het was een moeizame zaak voor de hospitalero en zij was blij een Hollander te zien waar zij gewoon in het Duits even mee kom praten. na het douchen en wassen de stad verkend en op de stadswallen genoten van het uitzicht.


De bedden waren goed en het sliep lekker deze nacht, hoewel er wel weer vroege vogels waren die zo nodig in het donker op weg moesten. Ik heb rustig aan gedaan en ontbeten waarna het zonnetje scheen toen ik vertrok. Het pad liep evenwijdig aan de N-630 door weilanden en sneed af en toe een nieuw aan te leggen snelweg en midden in de weilanden verrezen al viaducten, zodat ook dit pelgrimspad straks wel weer gedeeltelijk onder het asfalt zal liggen. Om 13.30 was ik bij de nieuwe herberg in Montamarta die grenst aan de N-630, bij de naastliggende parkeerplaats kon ik goed eten in het chauffeurscafé1 opmerking:

  1. youtube freenode - Vectors for Videodl - Videodl.CC
    youtube freenode. YouTube convert youtube playlist to mp3 freenode. YouTube freenode. YouTube freenode. YouTube freenode. YouTube freenode. YouTube freenode. YouTube freenode. youtube freenode.

    BeantwoordenVerwijderen