dinsdag 11 mei 2010

Dag 32 Lubian - A-GudinaNa een lekker rustig nachtje en een goed ontbijt, bleek het buiten droog de weergoden waren ons goed gezind. Dus om achtuur gepakt en op weg. Meteen uit het dorp naar boven en naar boven, kimmen en nog een klimmen over kleine paadjes met grote keien, het vele water stroomt naar beneden en soms is het door de modder baggeren, soms van steen tot steen lopen of springen en af en toe steken we een stroom door de ene keer via een bruggetje de andere keer lopen we voorzichtig door het water van steen tot steen voorzichtig want als je onderuit gaat ben je echt nat. Zo ploeter ik eindeloos over het smalle weggetje naar boven, bij elke bocht lijkt het einde van het pad maar dan stijgen we nog hoger en zien de snelweg beneden ons waar zelfs vrachtwagens naar boven zwoegen. Uiteindelijk worden we beloond bij de top en zien eindeloos ver om ons heen, we zien ook de donkere wolken die met grote snelheid door de wind worden voortbewogen, het begint tijdens de afdaling weer te miezeren, dus de regenkleding aan en dat is niet verkeerd het gaat echt regenen. Zo dalen we af en de wereld wordt weer klein, we passeren verschillen de dorpjes, op zoek naar de bar en koffie, nergens wat te vinden zo sukkel ik door ook niet echt een plek om even te gaan zitten. Onderwijl zijn we weer naar boven aan het lopen over een veld met prachtige bloeiende struiken en grote graniet blokken en uiteraard de stroompjes langs onze voeten, de regen wordt gelukkig wat minder en houd zelfs op, waardoor ik eindelijk op een grote steen even kan bijkomen.
Weer verder de lucht klaart op, de omgeving is meteen een stuk mooier, na elke stijging verwacht ik beneden het dorp te zien waar ik moet zijn, maar ik wordt regelmatig teleur gesteld, dan een dorp dat nog geen café heeft en waar ik doortrek langs troostloze huizen, na dit dorp stijgen we nog een keer naar een grote hoogte en dan is de brug over de snelweg te zien en daarachter A-Gudina onze bestemming voor vandaag, het is dan nog wel een half uurtje lopen maar met het doel in zicht is dat wat makkelijker. Als we aankomen is daar weer nieuwe moderne herberg wel prettig voor vannacht.
Vandaag is Marianne weer teruggekeerd uit Curaçao en Dennis viert zijn 32e verjaardag, proficiat Dennis dat je het weer gehaald hebt, blijf volhouden!!!!!!!!1 opmerking:

 1. hoi Dirk

  Wat een geploeter, door al die blubber en regen knap dat je het volhoudt. Wij hebben met koninginnedag en 1 mei nog een weekeind gekampeerd maar het was koud en nat, niks geen voorjaar !Lekker eerder naar huis en de verwarming aan !
  Woensdag komen Anja en Carla uit Canada over en as. zondag Marieke en France, ze hebben een reunie van de fam.Beishuizen met Pinksteren.
  A.s. zondag komen ze hierheen en de fam. Klop (broers,zussen,neven en nichten) hebben we ook uitgenodigd voor een klein onderonsje met een hapje en drankje verzorgd door Jeroen. Jammer dat je er niet bij kunt zijn maar we zullen verslag doen,Marianne komt wel en zal jou vertegenwoordigen !
  Nou Dirk zet hem op, loop nog even door !!!
  tot snel !!!!

  bart en janneke

  BeantwoordenVerwijderen