vrijdag 14 mei 2010

Dag 35 Xunqueira van Ambia - Ourense


Gisteren werd er in de herberg gekookt door een Spanjaard, Spaanse spaghetti! en gegeten door een Spanjaard, Nederlander Duitser en een Japanner, de spaghetti was er goed en goede kost voor onze tocht van morgen, de 22 km naar Ourense. De nacht was weer erg onrustig, snurkers, plassers en nog meer snurkers, de Japanner hield het niet meer uit en ging elders waarschijnlijk op een bank slapen. Dus vanmorgen redelijk vroeg op, rustig aangedaan en op pad. De weg was grotendeels dalend, we passeerden de 120 km grens tot Santiago en toen begon het zachtjes te miezeren nadat ik mijn eerste koffie na een uurtje lopen net op had. Twijfel wel of geen regenkleding aan, wel gedaan en goed gegokt want het regende harder en weer wat zachter en weer harder, erg wisselvallig. De weg was weinig interessant, het meest liepen we over asfalt en af en toe baggerden wij door een weggetje met water en modder, daalden langzaam af, stukken erg stijl en na 5 uurtjes lopen kwamen we met z'n vieren in Ourense aan waar we eerst nog een flinke stad mochten doorlopen voordat we de herberg bereikten.
Mooie herberg met goede voorzieningen en ik hoop dat ik vannacht wat beter slaap. Met het bereiken van Ourense komen we echt in de laatste fase, de 100 km grens nadert, dit is de laatste grote plaats op de route en nog vier dagen lopen en we zijn in Santiago en de 1000 km zitten erop, het komt wel erg dichtbij
  3 opmerkingen:

 1. Hoi Dirk,

  Eind in zicht!!!!! Fantastisch.
  Ik ga vanavond naar Marianne. Bijkletsen over Curacao.
  Geniet nog even met volle teugen van de laatste km en de natuur. Ik zal voor mooi weer in Nederland zorgen als je terugkomt.

  Lieve groet Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Dirk

  Nog 100 km! geweldig !!!! eind is dus in zicht, ik hoop dat het weer de laatste kilometers nog wat beter wordt en dat je goed en helder zicht krijgt op je eindbestemming !!!

  geniet nog van de laatste dagen !!

  groetjes janneke en van Bart natuurlijk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dik
  dan word het nu tijd om de overbodige spullen uit de tas te gooien:-)
  de zooltjes en veters die je niet nodig hebt gehad:-)
  zo creëer je een beetje ruimte voor de hoofdprijs die je binnenhaalt voor het volbrengen van deze barre en natte tocht, alleen al voor het doorstaan van de "snurkplekken" krijg je van mij al een prijs :-)we hebben je verhaal met plezier gelezen, maar gaan er vanuit dat wij een camino alleen maar gaan lopen als :het mooi weer is, geen mede snurkers op de kamer zijn, heuvel op geduwd worden, en minimaal een 3 gangen menu krijgen per dag, en we deze tocht over 5 jaar kunnen uitsmeren, iedere maand een klein stukje :-)we hopen dat je deze tocht fluitend uitloopt !!
  proficiat oudste !! Els&Gert-jan

  BeantwoordenVerwijderen