zaterdag 10 april 2010

Dag 1 Sevilla - Guilena


Vandaag lopen we van Sevilla naar Guillena. Mijn medelopers waren zo vroeg op en wilden op weg gaan dat er uiteindelijk aan het eind van Sevilla een koffietent open was, maar we konden geen eten meenemen omdat de supers nog gesloten waren. Het was wel even zoeken om uit Sevilla te komen en de goede weg te vinden, waardoor we wat metertjes meer gemaakt hebben.
Mooie tocht over landweggetjes, met een harde wind in de rug die gelukkig wat voor verkoeling zorgde en het zonnetje op onze bol, met 30 graden worden we snel bruin.
We moesten vier riviertjes over zonder bruggetje, gelukkig stonden er drie droog en de vierde was breed en leek diep maar daar konden we via boomstronken en stenen die in het water waren gegooid langsheen komen, anders hadden de schoenen uit gemoeten, het water zag niet zo fris uit zodat het niet aantrekkelijk leek.
De tocht bleek wat langer dan dat we gedacht hadden en onze maag begon op te spelen toen we Guillena uiteindelijk binnen gingen.
De alberge was gevestigd in een kleedkamer van een sportcomplex met zes stapelbedden
Bij aankomst waren er nog net drie van de twaalf bedden leeg, komt mooi uit dacht ik, dan stuift er een Duitser binnen die meteen zijn spullen op het bed kwakt en zegt ik was hier al eerder, gelukkig heb ik bescheiden tochtgenoten, die kijken......, horen........ en het over zich heen laten komen, de jongste gaat wel op de grond, de oudste staat nog een tijd te dubben of hij het laatste bed wel zal nemen.
Gelukkig komt er geen eisende pelgrim binnen op dat moment,anders weet ik niet waar hij vannacht geslapen had.
Na de tocht kunnen we onze magen gerust stellen en eten in de kantine van de sportclub, wat smaakt of je het lekkerste eten krijgt wat je ooit gegeten hebt.
Guillena is een wat saai dorp, op deze zaterdagmiddag gaan de winkels vroeg dicht en er is gelukkig nog één kroeg open met vier bezoekers die naar de wedstrijd Sevilla - Batis aan het kijken zijn en aan het gejuich te horen heeft Batis gewonnen, wij zaten lekker buiten met een pintje in het zonnetje.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten