dinsdag 13 april 2010

Dag 4 Almaden de la Plata - Real de la Jara

Tegen de maandagavond begon de lucht te bewolken en donker te worden, om half acht vielen de eerste spetters en vannacht regende het ook.
Ondanks dat we in een overvolle slaapzaal hebben geslapen met piepende bedden, heb ik weinig van het weer of de onrust van snurkers gemerkt, ik was diep weggezakt en hoorde vanmorgen geen commentaar dat ik ook gesnurkt zou hebben, het was nog steeds donker in de lucht van morgen, benauwend warm maar we hebben het gelukkig droog gehouden.
We liepen vandaag van Almaden van Plata naar El Real van Jara, in de gids stond vermeld dat dit de saaiste tocht van de Camino Via de la Plata was.
Sinds enige jaren was de weg over de landerijen gesloten door een conflict tussen de eigenaren en de overheid en moest de tocht van 17 km over de weg gelopen worden.
Tot onze verrassing waren de landgoederen weer opengesteld en konden wij onze tocht door een prachtig natuurgebied lopen, riviertjes, beekjes prachtige bloemen en planten, paarden en zwarte zwijntjes in het wild, die wegstoven als wij eraan kwamen. Het is nog steeds een glooiend landschap met heuveltjes en dalen en met venijnige klimmen waar de adem te kort schiet en je naar boven schuifelt.
Dus rustig aan en af toe even een adempauze en dan het volgende stuk. We waren al vroeg 12.00 uur in El Real, de herberg stond aan het begin van het dorp maar we moesten ons laten inschrijven bij de VVV midden in het uitgestrekte dorp, heen en weer, de herberg is klein maar prettig. We hadden gisteren ook kunnen doorlopen maar dan was er nog 21 km bijgekomen en dat vonden we net even te veel na de 30 kilometer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten