zondag 4 april 2010

Voorbereiding en tochtgenoten

In de voorbereiding komt er een moment waarop je keuzes maakt, van kan ik weg, wanneer ga ik weg, ga ik alleen of met anderen, met wie ga ik dan, wat vinden de achterblijvers ervan, je houd bij je keuzes rekening met de mensen die in de omgeving met je mee leven.
De Via de la Plata is een compleet andere route dan de Camino Frances, bij de laatst genoemde Camino kom je ontegenzeggelijk veel pelgrims tegen, je passeert regelmatig herbergen en de voorzieningen zijn volop aanwezig er wordt soms wel gesproken over een commerciële route. Op de Via de la Plata is dat geheel anders, grotere afstanden tussen dorpen en steden, veel minder voorzieningen en veel minder pelgrims onderweg. Het is meer een tocht van rust, tot jezelf komen, de natuurlijke eenzaamheid ervaren en werelderfgoed steden doorlopen en bezoeken. We lopen wel over een route die al voor onze jaartelling begaanbaar is gemaakt, en miljoenen stappen kent.
Hoewel alleen op stap gaan zeker zijn uitdaging heeft, leek het mij en het thuisfront toch wel een goed idee om met reisgenoten op stap te gaan. Dus een zoekertje gezet bij het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, en al snel melden zich twee tochtgenoten Jan, dit wordt zijn derde poging om Santiago te halen, hij is een keer vertrokken van uit huis en gekomen tot Vezelay en een keer vertrokken vanuit uit le Puy om een paar dagen later weer huiswaarts te keren. Hoewel hij veel loop ervaring heeft is het alleen op pad zijn een zware klus, dus een maatje gezocht waar hij samen mee op kan trekken.
Hij heeft er na dagen van oefenen er alle vertrouwen in dat we Santiago gaan halen.
Eugene heeft al eerder gelopen in Spanje en gewerkt in de refugio van Roncesvalles en gaat rustig voort in zijn eigen tempo, is een Brabander die van het goede leven houd en er wel komt, is het vandaag niet dan morgen wel.
In de aanloopperiode hebben we nog kennis gemaakt met twee vrouwelijke kandidaten, waarvan een de voorkeur had met een andere vrouw op stap te gaan en de andere vrouw kon wegens rugklachten haar bagage niet tillen en dit probleem konden wij niet voor haar oplossen, dus bleven we met z'n drieën over en na een aantal dagen samen opgetrokken te hebben is er alle vertrouwen dat we een goede tocht gaan lopen.
Zo maak je keuzen en laat je de tocht op je af komen, over een paar dagen is het zover, we vliegen met Iberia op donderdag 8 april 2010 om 11.00 uur naar Sevilla en op 10 april zetten we de eerste stappen richting Santiago en laat ik alles los....en ik heb dan twee handen vrij.......!!!

3 opmerkingen:

 1. Hallo mannen!
  Hier een korte groet van de jongste dochter van Jan. Ik wil jullie graag een goede tocht toewensen. De rugzak staat vast al dagen gepakt, het lijstje is voor de tig-ste keer doorgenomen: neem ik wel of geen extra veters mee, beetje meer waspoeder of een extra onderbroek? wasknijpertje misschien, creditkaart en goede wil, omlijst met een zonnig humeur. Moet lukken. Omarm het avontuur en bedenk dat dierbaren tot in Malawi met jullie meelopen. Heel veel succes!
  liefs Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dag dirk,

  enigszins verrast door je bericht nu weer een stuk te gaan lopen. in het voorjaar, een mooie tijd !
  heel veel plezier, ook de metgezellen.
  hou het allemaal heel, we volgen jullie via je blog.

  groet, bart en janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Dirk,

  Nog 1 nachtje in Swiftercity en dan kan de reis gaan beginnen. De spiertjes heb je vandaag al een beetje kunnen opwarmen in het zonnetje.
  Een hele voorspoedige vlucht en ik hoop weer te gaan smullen van je reisverslagen.

  Groet liefs Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen