maandag 19 april 2010

Dag 10 Torremegia - MeridaVandaag een wat saaie tocht 15 km langs de weg, we waren niet vroeg op en hadden als bijna laatste het ontbijt en gingen over achten de deur uit, even flink doorstappen en we waren in Merida.

We hebben het pad langs de wijnvelden maar niet genomen anders hadden we weer flink lopen soppen in het nat van de afgelopen dagen, dus op het zijkant van de weg die gelukkig niet druk was omdat er nog een snelweg naast lag.
Na onze spullen in de aftandse herberg gedropt te hebben, we waren daar het eerst, zijn we naar het museum gegaan.
Het museum was dicht op maandag zal je altijd zien ben je hier een dagje en een beetje vroeg is het dicht.
Het openlucht gebeuren was wel bereikbaar we hebben de arena van de Gladiatoren bezichtigd (in 800 gebouwd) de ruines zijn prachtig, daarna het amfitheater waar een grote groep lagere school kinderen een openluchtspel opvoerden. Hoewel ik de woorden niet konden verstaan was het zingen en spelen een genoegen om een tijdje naar te kijken, het werd heel levendig.
Tot mijn verrassing werd er redelijk wat Nederlands gesproken in Merida, een schoolklas kreeg uitleg op de tribune en daarna hoorde ik nog van verschillende kanten Nederlands met elkaar praten.
Vanmiddag nemen we afscheid van een aantal Amerikanen (70 tigers) die terug naar huis gaan met een borrel en tapaz. Wel jammer want vanaf Sevilla ben ik ze tegen gekomen en met ze opgetrokken in de herbergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten