dinsdag 27 april 2010

Dag 18 Camparra - Banos van Montemayor

We waren blij dat wij gisteren in de alberge eten kregen want in het dorp was er niets te vinden, hoewel dit eten zou ik niet uitgekozen hebben, maar beter wat dan met een lege maag naar bed.

We aten vermicelli soep waar volgens mij wat ei in ronddreef, het was niet helemaal te definiëren, daarna een doorzichtige vis met doperwtjes, met wat zout erbij smaakte het nog wel zonder was het smaakloos, een kant en klaar puddinkje toe maakte het feest compleet.
Ik zat met het Duitse echtpaar, een Duitse man die op zoek was naar zijn vriend (waar ik twee dagen mee opgetrokken heb) en een Spanjaard van 75 jaar.
De Duitser was niet te stoppen in zijn gesprekken, de herbergierster kende de vriend van de Duitser ook want deze was ziek geweest in de herberg en zij had speciaal voor hem gekookt, hij was gisteren wat beter weggegaan (hoe is het mogelijk!).
De Duitser wist het beter hij had al contact gehad met zijn vriend en zou hem morgen achterna lopen, het ging uiteraard weer goed met hem.
De Spanjaard wist ook alles beter hij wist dat er geen café was waar de Duitser een biertje gedronken had, de eigenaresse Monica kon hem helaas geen gelijk geven, waarop hij met een zuur gezicht zei dat hij zich zeker vergist had.
Hij vertrok elke morgen om vijfuur uit de herberg zonder dat andere pelgims dit zouden merken. Wij wilden om 07.00 uur opstappen en voor die tijd ontbijt nemen, wie was er als eerste beneden de Spanjaard hij had vijf uur zeker gemist en gedroeg zich als een baas die alles wist (de herbergierster had alles klaargezet voor ons), de Spanjaard at maar één geroosterde boterham en maakte bezwaar dat er nog meer geroosterd werd, wij begrepen zijn bezwaren niet zo goed en aten rustig onze geroosterde boterhammen terwijl hij mokkend toekeek en geen tweede wilde, toen de herbergierster verscheen deed hij meteen uitgebreid verhaal waar zij tot zijn teleurstelling niet zoveel mee deed. Bij het ontbijt werden wij weer uitgebreid op de hoogte gesteld door de Duitser hoe goed hij kon lopen, we kregen hier ook al snel genoeg van en zijn op pad gegaan. Weer een mooie tocht, langs boomgaarden en weilanden met de besneeuwde bergen op de achtergrond was het vaak een schilderachtig plaatje en voor 13.00 uur had ik 28,5 km weggetikt, was wel goed voor de warmte en als ik zo doorloop ben ik donderdag in Salamanca en ruim over de helft (meer dan 500 km) van de tocht.

Adios

Dirk


1 opmerking:

  1. Hallo Dirk, net terug uit Straatsburg waar we twee bourdons hebben opgehaald. Onderweg vaak verlangd naar de wandelschoenen, een rugzak en dan lekker door het voorjaarslandschap trekken. Bij jou zo te lezen wat warmer. Prima dat de helft er al op zit. nog veel wandelplezier en mooie ontmoetigen. Hettie en Joost. p.s. tentoonstellingswanden gaan mooi worden.

    BeantwoordenVerwijderen