vrijdag 30 april 2010

Dag 20 Calzada de Béjar - Fuente de Salvatera

Vandaag weer een lekker tochtje door Spaanse natuurgebieden, we zijn de provincie Leon ingelopen, het zonnetje is aanwezig maar ook de nodige bewolking verschijngt waardoor het niet zo warm meer is als gisteren.


Ik loop vandaag met twee Nederlanders, de een heeft last van zijn voet en weet niet of hij de hele tocht loopt, de ander heeft zijn routeboekje gegeven aan aan een tochtgenoot die al verder op de route zit, dus hij weet soms niet waar hij heen moet. Ik ben dus even backup en het loopt met elkaar wel prettig, als ik alleen loopt lijkt de weg langer te duren. We hebben een lekkere stop na 2,5 uur lopen en om 13.30 lopen we bij de herberg naar binnen, veel bekenden begroeten ons en het is weer gezellig vol. De dagelijkse rituelen volgen en daarna wordt er uitgebreid van gedachten gewisseld wat we morgen gaan doen, de tochtggenoten zien het niet zitten om 28,5 km te lopen en zoeken onderdak halverwege, zelfs een Spaanse Nederlandse kan hen niet helpen aan onderdak.

Dus blijft als alternatief de bus naar het volgende dorp, dit trekt hen niet echt aan maar als er niets anders is zal het wel moeten. Als alternatief overnachten in Morillo dat nog 6 km verder ligt als San Pedro en de volgende dag doorlopen naar Salamanca. Dit laatste lijkt het meest voor de hand liggend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten