woensdag 14 april 2010

Dag 5 El Real de la Jara - Monesterio


Vannacht geslapen op een kamer met z'n vieren in El Real de la Jara.

Midden in de nacht in diepe slaap, hoor ik geroep om mij heen, boze stemmen en dan ineens ook het gezaag van een snurker, de roepende stem probeert de snurker te bereiken waardoor ik uit mijn slaap wordt gehaald.

Het is de Spanjaard onder mij die de last veroorzaakt dus ik heb op het bovenbed mij maar eens flink omgedraaid en weer teug, ik hoor beweging onder me en het gesnurk houd op de Spanjaard draait zich ook nog eens lekker om, hij is ongeveer twee keer zo zwaar als ik en daardoor lijkt het alsof ik op een schip vaar. De rust keert weer maar ik ben door al het bewegen klaar wakker, bedankt heren !!
Vandaag zijn wij naar Monesterio gelopen 21 km. Het was donker en bewolkt buiten en er viel een beetje motregen bij ons vertrek, het zou gezien de lucht zo maar kunnen gaan plenzen. We liepen meteen over paden door bossen en velden ver van de snelweg, door slootjes en waterafvoeren (leve de waterdichte schoenen), vaak blubberig, maar o zo mooi deze omgeving.De bomen velden en weggetjes doen denken aan middeleeuwse taferelen waar je af en toe een boerderij in de verte passeert, het is vooral een omgeving is die rust uitstraalt. Na de laatste klim naar 500mtr bereken we het kruis op deze hoogte ( het was weer een klim zo op het laatst, pfff, pff.) en passeren we in deze tocht de eerste 100 kilometer, hoera we mogen er nog 900 lopen. Maar goed de kop is er af.


4 opmerkingen:

 1. Ha Dirk en friends,

  Wow niet te bevatten dat jullie de 1ste 100 km er alweer op hebben zitten, zo te lezen ook zonder problemen! Hier gaat alles z´n gangetje.. De vakantie is weer uit het bloed en we zijn weer druk aan de arbeid. Suc6 met de volgende 100 en geniet!

  Groeten,
  Niko en Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jan, ik ben trots op je. Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey pa

  veel succes en we volgen je uit curacao

  groetjes rene en chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag dirk,

  leuk je berichten te lezen, het is weer echt een camino-tocht
  slapen op slaapzalen met snurkers enz.

  bij koeien of stieren altijd aan de onderkant kijken nooit naar zijn / haar horens of kleur (chocolademelk) heeft ma mij geleerd

  prachtig die mooie gebieden waar jullie doorheen lopen
  we zijn jaloers !!!!!

  groet, bart en janneke

  BeantwoordenVerwijderen