vrijdag 16 april 2010

Dag 7 Fuente de Cantos - Zafra

Hola Amigo´s

Vandaag even een bericht uit Zafra, ja we hebben de volgende halte plaats bereikt.


Na 22 km lopen het meest in de zon en een enkel spatje regen mogen we niet klagen.

Mijn lotgenoten hebben tot mijn verbazing vanmorgen uitgeslapen, ik had het ontbijt al achter de kiezen, de boel ingepakt tot ik maar eens polshoogte ben gaan nemen en ze even luidruchtig goede morgen heb toegewenst.

Om even over achten schuifelden wij langs de kerk met nog donkere wolken boven ons hoofd om in Calzandilla bij de enige kroeg die open was te ontbijten, waar ik voor het eerst tijdens de tocht een café con letche heb gedronken, als vanouds.
De volgende vijftien kilometer gingen door schitterend glooiend landschap, weidse verzichten, veel graslanden en wijnplantages.
De weg was al aardig opgedroogd van gisteren waardoor we niet liepen te soppen, halverwege kregen we wel weer twee water oversteek plaatsen.
De eerste met twee boomstammen over een vrij brede sloot met bruin water. Hoewel er pelgrims voor mij over de wiebelende boomstammen gelopen hadden en al schuifelend van voor naar achter wiebelend met een zucht aan de overkant gekomen waren, durfde ik het niet goed aan gezien mijn eerdere ervaringen deze week ik zag mij al languit in het water liggen.
Dus de schoenen uitgedaan en zittend schuivend over de doorbuigende boomstammetjes naar de overkant, de voeten in het modderige water (voor de liefhebbers er zijn foto´s genomen), het zal wel een komisch gezicht zijn geweest, de tochtgenoten liepen over de boomstammetjes zij voelden zich kennelijk zekerder. De volgende overtocht kon gelukkig over stenen, ook niet geheel ongevaarlijk (ook hier kan je in het water vallen) en na 15 kilometer heuveltje op en af onder een verwarmend zonnetje bereikten wij Puebla de Sanco Perez, weer een halte plaats onderweg naar Zafra, nog drie en een halve kilometer en dwars door het centrum naar de andere kant van Zafra. Weer een geweldige herberg met uitstekende voorzieningen.
Gisterenavond heb ik in een bovenbed gelegen zonder omranding, het was niet zo breed en ik heb dan ook niet zo geweldig geslapen steeds weer denkend dat je ook naar beneden kunt rollen, hetgeen gelukkig niet gebeurd is, de bedden hier zijn breder en voorzien van een prachtig dekbed dat zal wel slapen vannacht.

AdiosDirk


4 opmerkingen:

 1. Hoi Dirk en uitslapers,

  Lees weer met veel plezier jullie belevenissen. Fijn dat jullie vandaag niet zo nat zijn geworden. Hier is het kurkdroog, zon en koud windje.
  Volgende week naar de Ardennen.Het water is daar nog zo koud dat we niet mogen raften.
  Veel plezier en sterkte.Vergeet niet je ene been voor de andere te zetten.

  Groet Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Dirk,

  Ik had nu pas de gelegenheid je blog te bekijken, een hele onderneming, 1000 km. Precies de afstand die je moet oefenen voor de 4 daagse in Nijmegen. Praten jullie onderweg nog over de belangrijke zaken van het leven? Ik ben benieuwd, en veel plezier,

  Henk Groen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Dirk,

  Een van de eerste zaken die ik 's morgens doe, is je weblog lezen. Met veel plezier natuurlijk. Eigenlijk ben ik jaloers op jou, maar dat weet je ook wel. Maar op deze wijze reis ik toch een beetje met je mee. Glijdt niet te veel uit en kom weer goed en veilig dagelijks aan.
  Groet van een 65 jarige,
  Bas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Dirk,
  Zo te zien en te lezen heb je enerverende dingen gemaakt waarvan vast een mooie serie foto's zijn gemaakt. Wij webmasters missen je nog niet en dat is voor jou een gerust stellende gedachte, maar we zijn natuurlijk wel benieuwd naar je fan-tastische verhalen. Joukje en ik zijn druk bezig met onze laatste voorbereidingen om maandag de 26e bepakt en bezakt naar Biarritz te vliegen (als ze vliegen). Buen camino y ultreia.
  Dick & Joukje.

  BeantwoordenVerwijderen