vrijdag 9 april 2010

Zonovergoten Sevillia!!!!Het zonnetje lachte ons al vroeg toe nog voor wij wakker waren deed ze al haar best de stad in vrolijke kleuren om te zetten. En kleuren dat doet de stad, huizen, pleinen straten en gebouwen je komt ogen te kort, de Moorse invloed in nog steeds zichtbaar, maar ook de kerken weten uitsraling te geven aan de stad, soms verscholen in kleine straatjes ombouwd met winkeltjes zodat je alleen nog de ingang kunt zien en aan de beelden kan merken dat je voor een kerk staat, de andere kerk staat als een pompeus gebouw op een plein met drommen toeristen die de stad overdag bevolken. Vrouwen kommen hier zeker hun aan hun trekken, kleine straatjes, winkeltjes te kust en te keur en beschenen door de zon is alles mooi.
Als je de kleine straatjes met veel winkelende mensen zat wordt is er nog de rivier waar je lekker kunt kuieren langs de boulevard of langs het water beneden, de grasvelden liggen al vol met zonaanbidders die schamel gekleed gaan om weer bij te kleuren. Terrasjes genoeg voor een verkoelende dronk want in de middag komt de temperatuur al bij de 30 graden, opff, pff..

We besluiten onze tocht door een park met fonteinen, langs het gerenoveerde provinciehuis en door het park en nauwe straatjes terug naar ons Hotel, heerlijk even een douce, de kleren uitspoelen even rusten, we zijn per slot van rekening al op leeftijd en onze oudste tochtgenoot doet zelfs de uitspraak dat hij volgend voorjaar terug komt met zijn vrouw, het is prachtig hier zo zucht hij, een goed begin van de tocht dit hadden we niet willen missen.

Echte toenadering is er nog niet!!!
Morgen op weg, de eerste stappen zetten en het stof doen opwaaien nog 1030 km hoorden we gisteren bij het genootschap van Sevilla.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Dirk, Jan en Eugen,

  Als broer en schoonzus van Eugene wensen wij jullie een mooie tocht toe en dat alles naar wens mag verlopen.Heel veel succes gewenst.
  Wij zullen de vorderingen van jullie via deze site proberen te volgen.

  Groeten van Toine & Rikie Theunissen
  uit Meerlo Noord-Limburg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Dirk en companen,

  Goh daar ga je weer....Voor ons gevoel was je net terug :-) De site wordt met de jaren steeds profesioneler. Goed om te lezen dat de reis voorspoedig is verlopen, dat het weer top is en dat jullie vol frisse moed aan de tocht zijn begonnen...Heel veel succes en plezier met z'n drietjes!

  Groeten Niko en Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Dirk, hier ook een bericht van de oudste dochter van je oudste reisgenoot :). Enigszins jaloers volgen wij vanuit Zoetermeer jullie vorderingen. Heel veel loopplezier en weinig blaren gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mirjam de zwart12 april 2010 om 16:36

  Ha die Dirk en loopmaatjes,

  De kop is eraf.
  Leuk dat Sevilla de moeite waard was.
  De zon schijnt hier ook maar warmer dan 14 gr. is het hier niet.
  Verhalen zijn weer boeiend om te lezen!
  Mannen sterkte en geniet van de natuur!

  Groet uit de polder,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dag dirk,

  goed je bericht te lezen
  sevilla is inderdaad prachtig, een week is nog te kort om de stad te bekijken hebben wij vorig jaar gemerkt
  maar daar komen jullie eigenlijk ook niet voor
  een goede start en veel plezier bij het lopen !

  groet, bart en janneke

  BeantwoordenVerwijderen